Doorgaan naar hoofdcontent

Strooien op alle wegen

Na een melding over gladheid in de Molenstraat en Overstraat, hebben we als gemeentebestuur onderzocht of het toch mogelijk was om te strooien in straten met een nieuw of vernieuwd wegdek. Strooien op nieuwe asfaltwegen en slemlagen veroorzaakt geen schade aan de weg en vandaar dat deze onmiddellijk gestrooid kunnen worden. Ook nieuwe betonwegen zouden na 3 maanden voldoende sterk moeten zijn. Vanaf heden wordt er dan ook gestrooid op de nieuw aangelegde wegen.

Veiligheid in alle straten van onze gemeente primeert voor ons als gemeentebestuur en vandaar dat deze beslissing gisteren in het college van burgemeester en schepenen is genomen. Als het risico op schade beperkt blijft (wat dus in concreto betekent dat nieuwe asfaltwegen of nieuwe slemlagen onmiddellijk gestrooid kunnen worden en nieuwe betonwegen na drie maanden), geven wij dan ook voorrang aan een sneeuw- en ijsvrij wegennet.

De technische medewerkers van de gemeente werken momenteel in een permanentiesysteem. Het bestuur dankt hen dan ook voor hun inzet. Vanavond begint men vanaf 20 uur preventief te pekelen. Afhankelijk van de sneeuwval, wordt er vannacht en morgenvroeg gestrooid volgens een uitgestippelde route. De hoofdwegen, de verbindingsstraten en de toegangswegen naar de scholen worden eerst gestrooid. Daarna pakken we de kleinere wegen aan. Is er morgenvroeg nog niet gestrooid in jouw straat? Dan rekenen we op je begrip voor het feit dat de technische ploeg niet overal tegelijkertijd kan zijn.

Ongeacht de inspanningen van de gemeente, voorzichtig zijn blijft het allerbelangrijkste. Moet je toch de weg op? Pas zeker je snelheid aan.