Doorgaan naar hoofdcontent

Knap-gedaan-prijs naar het “Warmste dorp” Hoeleden en Helaas-prijs naar de vertraagde installatie van de gemeenteraad

Al sinds 2006 reikt JONG-CD&V Kortenaken haar knap-gedaan- en helaas-prijs uit op de nieuwjaarsreceptie van CD&V. Met deze prijzen willen we een mooi initiatief in bloementjes zetten en een gemiste kans aankaarten. 

De knap-gedaan-prijs gaat dit jaar naar de initiatiefnemers van het “Warmste dorp” Hoeleden. Op 7 en 8 december toverden ze onder de kerktoren van Hoeleden een heus kerstdorp in elkaar. Wat begon als een idee van de KVLV groeide uit tot een samenwerking van vele verenigingen en helpende handen uit Hoeleden. Er werd een hele reeks aan activiteiten bedacht waaronder een fakkeltocht, een bezoek van de kerstman, een kerstdauwtrip, een kerstmarkt, een kerstbomenverkoop en heel wat randanimatie. JONG-CD&V vindt verenigingen en vrijwilligers belangrijk en deze ‘warme’ vereniging heeft in Hoeleden heel wat in beweging gezet. We waarderen dit ten zeerste en willen er alles aan doen om de verenigingen in Kortenaken te ondersteunen. We drukken onze appreciatie dan ook graag uit voor alle verenigingen en hopen dat ze de tijd blijven vinden om van Kortenaken een warm dorp te blijven maken waar de inwoners kunnen deelnemen aan tal van leuke activiteiten.

Jongeren in de politiek? Het is geen ongewone situatie bij CD&V in Kortenaken. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen werden namelijk drie van onze zes jongeren verkozen. Dit engagement moet aangemoedigd worden. We vinden het dan ook  enorm jammer dat het ongegronde en op niets gebaseerde vertragingsmanoeuvre van Open VLD Kortenaken er voor zorgt dat de installatie van de gemeenteraad met een maand is uitgesteld en Laura, Kim en ikzelf, en bij uitbreiding alle 19 gemeenteraadsleden pas later aan de slag kunnen. We willen de helaas-prijs dan ook geven naar de ‘vertraagde installatie van de gemeenteraad’. Maar goed, we kijken naar de toekomst want gedane zaken nemen toch geen keer en we staan nog steeds achter onze positieve slogan ‘De weg vooruit’. We hopen dan ook op een goede en constructieve samenwerking zonder persoonlijke aanvallen en onze jongeren zullen 6 jaar het beste van zichzelf geven. Heb je ideeën of zit je met iets? Trek gerust aan onze mouw!