Doorgaan naar hoofdcontent

Stem jong!

We versturen met de CD&V-jongeren van Kortenaken niet de zoveelste folder maar samen met Kim Vandepoel (plaats 2), Anneleen Schoeters (plaats 4), Valérie Gils (plaats 6), Laura Schurmans (plaats 8) en Linde Roels (plaats 14) breng ikzelf (plaats 3) alle jongeren en jonge gezinnen een bezoekje met een tablet waarin we in een chatgesprek aangeven waar we voor staan. We kozen niet toevallig voor een tablet want steeds meer jongeren communiceren zeer snel en ook de gemeente heeft volgens ons nood aan een snelle en heldere communicatie. 

Ikzelf heb als jonge fractieleider binnen de gemeenteraad de afgelopen 6 jaar al veel ervaring kunnen opdoen en ik heb daar als oppositiepartij en namens de jongeren o.a. steeds geijverd voor WiFi in de gemeentelijke zalen en dat is er ook gekomen. Ook Kim kwam in 2012 al op voor de verkiezingen en heeft ook wat ervaring vermits ze partijsecretaris is. De andere 4 jongerenkandidaten zijn relatief nieuw in de politiek al zijn Laura - die ook opkomt voor de provincieraadsverkiezingen (plaats 7) - en Linde al lange tijd bezig met politiek. Valérie en Anneleen ten slotte kennen ook het klappen van de zweep want ze zijn respectievelijk KLJ-leiding en regioconsulente van KVLV. 

We zijn een enthousiaste groep jongeren met ideeën en we hopen dat onze partij een goed resultaat behaalt. Uiteraard hopen we dat er enkele jongeren verkozen worden want het is belangrijk dat de stem van de jongeren en de jonge gezinnen wordt gehoord en mee de politieke agenda bepaalt.

Ben je benieuwd? Kijk eens op onze website!