Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente plaatst een pop-up skatepark tijdens de zomervakantie

Van dinsdag 2 juli tot eind augustus plaatst de gemeente opnieuw een tijdelijk pop-up skatepark op de parking van GC Den Hoek in Kortenaken.

"We krijgen regelmatig vragen van jongeren om een skatepark in te richten in onze gemeente. Om die wens op korte termijn te vervullen, voorzien we vanaf dinsdag 2 juli tot en met het einde van de zomervakantie een pop-up skatepark met 7 toestellen op de parking van Den Hoek", legt schepen van jeugd Griet Vandewijngaerden uit.

Ervaren skaters kunnen er terecht om hun kunstjes te verfijnen maar ook beginnelingen kunnen er hun eerste stappen zetten op een skateboard, inlineskates, BMX of step. Het skaten gebeurt steeds met respect voor de omgeving en kan enkel tussen 9u en 22u.

Naast het bieden van een sportieve uitdaging, hoopt de gemeente dat het tijdelijk skatepark ook een sociale ontmoetingsplaats wordt waar jongeren elkaar kunnen leren kennen en samen plezier kunnen maken. "We willen jongeren de kans geven om actief bezig te zijn in een veilige omgeving. De parking van Den Hoek is daarvoor ideaal." aldus schepen Vandewijngaerden.

Aan het einde van de zomervakantie wordt het skatepark opnieuw weggehaald. De gemeente bekijkt waar er in de toekomst een permanent skatepark geplaatst kan worden.