Doorgaan naar hoofdcontent

Leerling-bestuurders kunnen opnieuw manoeuvres oefenen in Kortenaken

Aan de Molenbergstraat in Kortenaken kan je op de parking van de begraafplaats terecht voor het inoefenen van de manoeuvres voor het rijexamen auto. Het terrein werd onlangs opgefrist.

Wie binnenkort zijn rijexamen moet afleggen, kan voortaan opnieuw terecht op de parking aan de Molenbergstraat om te oefenen. Leerling-bestuurders vinden op de instructieborden uitleg in tekst en beeld over de verschillende manoeuvres. De technische dienst van de gemeente zorgde voor een opfrissing van het terrein. De aanwezige hekken, overigens beveiligd met een zachte mousse, kunnen verplaatst worden om andere wagens te simuleren en de parkeermanoeuvres uit te voeren. De belijning helpt je om te keren in een smalle straat en om in een rechte lijn achteruit te rijden.

Schepen van jeugd, Griet Vandewijngaerden: "In 2022 leverden we 144 voorlopige rijbewijzen af. Dit jaar zijn dat al 65 voorlopige rijbewijzen en er zijn 91 18-jarigen. Alle leerling-bestuurders kunnen op deze rustige plek op een veilige manier oefenen. Daarnaast zijn we één van de enige gemeenten met een oefenterrein in de streek."