Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste Dorpelingenkoers tijdens Waanrode Kermis

Op zondag 27 augustus '23 wordt de eerste Dorpelingenkoers georganiseerd tijdens Waanrode Kermis. Sportievelingen vanaf 16 jaar kunnen zich inschrijven om deel te nemen.

De kermis van Waanrode verhuist van zijn vertrouwde plek temidden van de cafeetjes naar de omgeving van de kerk. "De kermis in Waanrode was jarenlang een mooie samenwerking tussen de verschillende café-uitbaters, de foorkramers en de gemeente", vertelt schepen van economie Niels Willems. "Na de sluiting van café 't Jagershof (nu de gekende frituur) en recent de sluiting van café 'T Boschke, kwam de vraag om de kermis naar de omgeving van de kerk te verhuizen. Samen met de plaatselijke horeca en de foorkramers hebben we dan ook besloten om deze stap te zetten."

Er wordt voor heel ambiance gezorgd tijdens de kermisdagen op 26, 27, 28 en 31 augustus. Zo zijn er verschillende optredens, koersen op zondag 27 augustus en een rommelmarkt op maandag 28 augustus.

Op zondag 27 augustus wordt de eerste Dorpelingenkoers georganiseerd. Een afgesloten parcours van +/- 40 km dat om 17 uur start aan het Dorp in Waanrode. Sportievelingen kunnen het deelnamereglement raadplegen op de website www.kortenaken.be. Je kan je vanaf 16 jaar (als inwoner van Kortenaken of lid van een Kortenaakse wielerclub) inschrijven voor 5 euro via https://reservaties.kortenaken.be.

Schepen van sport, Guy Vandebergh: "Het idee om een dorpelingenkoers te organiseren, leeft al langer bij de wielerclubs en het gemeentebestuur. We zijn dan ook zeer blij dat we samen met alle clubs een eerste editie in Waanrode kunnen organiseren. De koers is aansluitend op de nieuwelingenkoers van wielervereniging Immer Vooruit gepland."

Op donderdag 31 augustus om 18.30 uur vindt een beertjesworp plaats vanuit 'de Lambada'. Hiermee kan je tickets voor de kermisattracties winnen.