Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeledensebaan afgesloten voor onderzoek op 7 en 8 juni

De Hoeledensebaan vertoont verschillende scheuren. In 2019 is het gemeentebestuur met een gerechtelijke procedure gestart tegen verschillende partijen die betrokken waren bij de rioleringswerken aan de Hoeledensebaan en Donkelstraat in 2014.

Twee jaar geleden heeft de gemeente al enkele voorlopige herstellingen uitgevoerd. De gerechtsexpert die is aangesteld door de rechtbank zal op woensdag 7 en donderdag 8 juni verschillende scheuren onderzoeken. Het onderzoek vindt plaats over de volledige breedte van de Hoeledensebaan op verschillende locaties tussen de Nieuwstraat en de Strostraat. De locaties zijn op de weg gemarkeerd met oranje verf.

Om het onderzoek uit te voeren wordt op 7 en 8 juni de Donkelstraat/Hoeledensebaan tussen het centrum van Hoeleden en rotonde De Hoef onderbroken voor alle gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel door via het fietspad.

De omwonenden kregen een brief in de bus. Er wordt voor het gemotoriseerd verkeer een omleiding voorzien via de Heerbaan en Zuurbemdesteenweg. Ook voor de bussen van De Lijn geldt er een omleiding (zie info op de haltepalen).