Doorgaan naar hoofdcontent

SOS ratten in Kortenaken

"Ratten en muizen zitten meestal goed verborgen waardoor het niet makkelijk is om ze te verjagen," vertelt schepen van milieu Griet Vandewijngaerden. "Gemeente Kortenaken to the rescue, want rattenjager Mark Reynders is nu ook in Kortenaken actief."

Rattenvanger Mark Reynders van de firma AMB Reynders jaagt in heel de gemeente op ratten en muizen, zowel op openbaar als priv├ędomein. Inwoners die last hebben van muizen, ratten, marters, ... kunnen op Marc beroep doen.

Hoe zie je dat er ratten in de buurt zijn?
Zoek naar sporen zoals uitwerpselen, pootafdrukken, aangevreten voedsel of verpakkingen of misschien hoor je wel krassende geluiden in de muren of plafonds. Als je hun schuilplaats gevonden hebt, kan je aan de slag met een vangkooi, klem of rattengif.

Hoe vermijd je ratten?
Zorg ervoor dat je compost, eten voor de kippen, vogels of honden niet of moeilijk bereikbaar zijn. Dit doe je door het voedsel te bewaren in afsluitbare bakken en dierenverblijven ‘muisdicht’ te maken. Wist je dat snoeiafval en opslag van hout het perfecte nest zijn?

Heb je toch hulp van een rattenvanger nodig?
Neem contact op met de milieuambtenaar van de gemeente via het formulier op de website of rechtstreeks met de rattenvanger via info@rattenbestrijding.be of 0476 21 33 66.