Doorgaan naar hoofdcontent

De Geluksplukker kleurt paars

Wij kleuren niet enkel maandag, maar het hele weekend van vrijdag 10 t/m maandag 13 februari, het kunstwerk 'De Geluksplukker' aan de rotonde in Kortenaken paars voor Internationale epilepsiedag!

Schepen van welzijn, Michel Vander Velpen licht toe: "Epilepsie is wereldwijd de meest voorkomende chronische hersenaandoening. In Belgiƫ heeft 1 op 100 mensen epilepsie. In een gemeente als Kortenaken zouden er meer dan 75 personen met epilepsie zijn. Niet niks!"

De jaarlijkse Internationale epilepsiedag wil verandering brengen aan het taboe dat rond epilepsie hangt. Daarom brengen ze dit onder de aandacht door gebouwen, kunstwerken, monumenten ... paars te kleuren. Ook de gemeente Kortenaken draagt zijn steentje bij door 'De Geluksplukker' aan de rotonde in Kortenaken het hele weekend van vrijdag 10 t/m maandag 13 februari paars te belichten. Dit is het meest centrale punt van Kortenaken.

De Epilepsie Liga wil met de actie mensen aan het praten zetten: wat is het wel en niet en welke impact heeft de aandoening op het dagelijkse leven, zowel fysiek als mentaal.


Internationale Epilepsiedag is een gezamenlijk initiatief van het International Bureau for Epilepsy (IBE) en de International League Against Epilepsy (ILAE). Heb je vragen over epilepsie? Neem dan contact op met beleidsmedewerker Barbara van Epilepsie Liga via info@epilepsie.be of 093 32 57 95.

Zoekt u meer informatie over International Epilepsy day en deze actie? Neem dan een kijkje op de website www.epilepsieliga.be.