Doorgaan naar hoofdcontent

Politie te paard actief in Politiezone Hageland

De Politiezone Hageland behelst met Tielt-Winge, Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Geetbets een groot grondgebied. In het najaar (oktober – december) worden zij ondersteund door de cavalerie van de Federale Politie ter preventie van vandalisme en vooravondinbraken.

Commissaris Kurt Marcoen: “Het beheersen van diefstallen is één van de belangrijkste prioriteiten van onze politiezone. Doorheen het jaar sensibiliseren we de bevolking, houden we gerichte controles en doen we aan preventieve patrouilles. De laatste jaren is het aantal woninginbraken sterk gedaald, maar we merken dit jaar helaas opnieuw een toename. Vandaar dat we deze extra actie hebben uitgewerkt in overleg met de verschillende burgemeesters. Met de ontradende patrouilles te paard hopen we de ongerustheid bij de bevolking te verlagen en een zeer zichtbare politionele beschermende maatregel in de plaats te stellen.”

“Tijdens het toezicht ter preventie van woninginbraken zal ook worden opgetreden tegen sluikstort, overlast, vandalisme enz.,” geeft burgemeester Kristof Mollu van Kortenaken aan waar volgende week wordt gestart met de inzet van de patrouilles te paard. “We zijn een rustige plattelandsgemeente, maar we worden op sommige locaties toch geconfronteerd met vandalisme en andere overlast. De paardenpatrouilles zullen daarop ook focussen en ontradend werken. Bovendien fungeren ze als een aanspreekpunt voor onze bevolking zodat zij rechtstreeks zaken kunnen doorgeven.”