Doorgaan naar hoofdcontent

Afremmingsstrepen moeten verkeersveiligheid op kruispunt centrum Kortenaken verbeteren

Vorig jaar gebeurden er meerdere ongevallen in het centrum van Kortenaken. In verschillende van deze ongevallen negeerde een bestuurder komende van Geetbets het STOP-bord en kwam hij hierbij in aanrijding met een ander voertuig dat uit de Diestestraat of Tiensestraat kwam en wel voorrang had. De gemeente Kortenaken zal het kruispunt nu beter aanduiden.

"Een tiental jaar geleden werd er op het kruispunt in het centrum van Kortenaken reeds geƫxperimenteerd met een wegversmalling voor het kruispunt maar dit leidde tot veel frustraties en soms zelfs tot een blokkade van het kruispunt. Een vijftal jaar geleden werd met succes een oplichtend STOP-bord geplaatst om bestuurders komende van Geetbets extra te waarschuwen dat men geen voorrang heeft op dit kruispunt. Maar de laatste tijd stellen we helaas vast dat er opnieuw heel wat ongevallen gebeuren waarbij verstrooidheid aan de basis ligt," geeft burgemeester Kristof Mollu aan.

"Vandaar dat we nu bijkomende maatregelen zullen nemen die werden besproken op de gemeentelijke Verkeersadviesraad. Zo worden er - rekening houdend met de richtlijnen van het Agentschap Wegen en Verkeer - over een afstand van 100 meter zogenaamde "afremmingsstrepen" aangebracht. Dit is een reeks van witte strepen waarvan de tussenafstand steeds kleiner wordt zodat er een visueel effect wordt gecreƫerd. Hierdoor zou het kruispunt beter moeten opvallen zodat men zijn voorrang verleent. De markeringen hebben geen effect op de remweg." besluit Mollu.