Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken Verlicht op 11 december

Met Kortenaken Verlicht komt er een passend vervolg op Kortenaken Verwarmt. Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente. De praalwagens brengen zo wat meer licht in donkere tijden. Wie wil meerijden in de stoet, kan zich nu inschrijven.

Burgemeester, Stefaan Devos: "De mooie opkomst van Kortenaken Verwarmt in 2020 gaf ons het idee om ook dit jaar een verbindend initiatief op poten te zetten. In samenwerking met onder andere lokale carnavalsvereniging Fairytales, plannen we een parade doorheen de gemeente. Op die manier brengen we licht aan huis bij onze inwoners. De ideale remedie tegen een winterdipje in deze donkere, koude dagen."

De stoet vertrekt om 17 uur aan GC Den Hoek. Wie wil meerijden in een versierde auto, brommer, tractor of ander vervoersmiddel, kan zich nog inschrijven tot 8 december. Binnenkort ontdek je de volledige route via de gemeentelijke website of de Facebookpagina Vrije Tijd Kortenaken.

"We hopen met dit initiatief mensen opnieuw samen te brengen, maar dan op een coronaveilige manier. Samen met je buren buiten op straat kijken naar dit lichtspektakel is alvast de perfecte manier om deze decembermaand wat warmer te maken," besluit burgemeester Devos.