Doorgaan naar hoofdcontent

Centrum Kortenaken overspoeld door deelnemers Urban Run & Walk

Met 601 deelnemers overtrof de Urban Run & Walk van Sportregio Getevallei in het centrum van Kortenaken alle verwachtingen. Alle bezoekers waren laaiend enthousiast over het feeƫrieke decor.

Schepen van Sport Kristof Mollu: “Vooraf hadden onze Sportfunctionaris Andy Braem en ik gehoopt op een 450-tal deelnemers maar we merkten al vrij snel dat we dit zouden overtreffen. Dat we op net meer dan 600 zouden uitkomen hadden we echter niet verwacht. Uiteraard komt dit ook omdat we er in Kortenaken bewust voor hebben gekozen om naast lopers ook wandelaars toe te laten.”

18 locaties feestelijk ingekleed
“Als gemeente zijn we zeer tevreden dat onze lokale handelaars en verenigingen zo enthousiast hebben meegewerkt aan dit event. Dit liet ook toe dat deelnemers kwamen op locaties waar men anders niet komt. Door de randanimatie met muziek, vuur, bellenblazers, lichtspektakel … werd het hele centrum van Kortenaken omgetoverd in een feeĆ«riek decor. Ik ben dan ook ontzettend fier dat we dit met behulp van de 50 vrijwilligers, de gemeentelijke diensten en de collega's uit de Sportregio Getevallei in Kortenaken hebben kunnen organiseren” geeft schepen Mollu aan.

Helaas zijn er wel enkele valpartijen geweest en zij werden verzorgd door het Rode Kruis dat aanwezig was.

De Urban Run & Walk is een organisatie van Sportregio Getevallei (intergemeentelijke samenwerking tussen Linter, Zoutleeuw, Geetbets, Kortenaken, Glabbeek, Landen, Hoegaarden en Tienen). De gemeente Kortenaken was dit jaar gastgemeente voor de Urban Run & Walk.