Doorgaan naar hoofdcontent

Scholenveldloop legt focus op fun en beleving

De kinderen van de Kortenaakse lagere scholen geven binnenkort weer het beste van zichzelf tijdens de jaarlijkse scholenveldloop. Dit jaar ontwikkelde de Sportdienst van de gemeente Kortenaken een nieuw concept waarbij fun en beleving centraal staan.

Schepen van Sport, Kristof Mollu legt uit waarom: "Op vraag van de schoolkinderen en de kindergemeenteraad gingen we op zoek naar een nieuwe formule waarbij de focus niet ligt op de individuele prestaties. De deelnemertjes volgen een parcours met uitdagende hindernissen. De start wordt gegeven per klas en er is geen klassement. Met dit hindernissenparcours willen we de teamgeest van de klas bevorderen en zorgen voor een positieve sportieve ervaring voor alle kinderen."

De scholenveldloop vindt, voor de eerste en tweede graad, plaats op dinsdag 21 september 2021 in en rond het speelbos in Kortenaken. Wie wil komen supporteren, komt best met de fiets aangezien parkeren in de buurt niet mogelijk is. De 3e graad neemt deel aan de hindernissenloop in Zoutleeuw die plaatsvindt op donderdag 23 en vrijdag 24 september.