Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken centrum ‘eindelijk’ decor voor Urban Run & Walk

Normaal gezien vond de Urban Run & Walk plaats in maart 2020 maar door corona werd dit meer dan een jaar uitgesteld naar zaterdag 6 november omstreeks 20 uur.

"Tijdens de coronapandemie zijn velen gelukkig blijven sporten en we kijken dan ook allemaal uit naar de uitgestelde editie van de Urban Run & Walk in het centrum van Kortenaken," geeft schepen van Sport Kristof Mollu aan. “Deelnemers lopen een traject 4 km doorheen verschillende gebouwen met tal van randanimatie: het gemeentehuis, Bovin Beton (werkplaats), de kleuter- en lagere school Trip Trap, het kasteeldomein, het containerpark, de buizenmakerij van Bovin Beton, Pieraerts, Manège Blockx, Café Luna, Café Oud Cortenaeken, Sint-Amorkerk en Carrefour Market. Men kan dit traject 3 keer lopen zodat men in totaal 12 km aflegt of dit jaar kan men voor het eerst het traject ook wandelen.”

“Omwille van veiligheidsredenen wordt het volledige parcours en dus het centrum van Kortenaken vanaf 17 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer en dit tot het einde van de activiteit. Hiervoor wordt een omleiding voorzien. Verder worden politie en seingevers ingezet om het verkeer tegen te houden. Bewoners en handelaars worden per brief ingelicht zodat ze zich kunnen organiseren. Vanaf 17 uur geldt er ook een parkeerverbod op het Dorpsplein en langs het volledige parcours. Enkel Carrefour Market blijft tot 18 uur bereikbaar via de Krawatenstraat” gaat schepen Mollu verder.

Het gemeentebestuur roept bezoekers van de Urban Run & Walk op om met de fiets te komen indien mogelijk. Indien men toch met de auto komt, kan men parkeren aan de begraafplaats of kan men in de Schansstraat, Krawatenstraat, Diestsestraat en Tiensestraat op de rijbaan in de rijrichting weg van het centrum parkeren.

De Urban Run & Walk is een organisatie van Sportregio Getevallei en de gemeente Kortenaken is dit jaar gastgemeente. Deelnemers kunnen inschrijven via www.kortenaken.be of www.sportregiogetevallei.be (tot 4/11 voorverkoopprijs €7) of ter plaatse in de GC Den Hoek (€10). Schrijf je in voor 28/10, dan ontvang je een gepersonaliseerd borstnummer.