Doorgaan naar hoofdcontent

Troostende gedichten sieren Sterrenweiden

Op de begraafplaatsen van Kortenaken, Waanrode en Hoeleden kunnen ouders en familie van sterrenkindjes sinds kort steun en rust vinden op de sterrenweiden. Kindjes die tijdens de zwangerschap zijn overleden kunnen hier een eigen plekje krijgen.

Ouders kunnen kosteloos een sterretje bekomen bij de dienst Burgerzaken van de gemeente. Zij mogen op het sterretje een naam of datum schrijven en het een plaatsje geven op de sterrenweide. Zo kunnen ouders en familieleden waardig afscheid nemen van hun sterretje en kan het een sereen plekje worden waar ze terecht kunnen met hun verdriet.

Oproep illustraties 'Sterrenboekje'
Bevoegde schepen, Griet Vandewijngaerden: "Eind vorig jaar deden we een oproep voor gedichten voor de sterrenweiden. Sinds kort prijken deze gedichten op een mooie sterrenzuil op de begraafplaatsen. Omdat we zoveel mooie, ontroerende inzendingen ontvingen en er maar 3 konden selecteren, werd er beslist om een boekje samen te stellen met deze gedichten. We zouden graag tekeningen en illustraties aan het boekje toevoegen en zijn daarom op zoek naar creatievelingen. Ben jij creatief en teken of schilder je graag? Maak dan rond dit thema een tekening of illustratie en bezorg ze voor 15 september via het onthaal van het gemeentehuis of via bibliotheek@kortenaken.be."