Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe duurzame parking naast gemeentehuis Kortenaken

Reeds verschillende jaren ligt de parking naast het gemeentehuis van Kortenaken er somber bij. In de maand augustus wordt deze parking op een groene manier heringericht.

“De parking naast het gemeentehuis in het centrum van Kortenaken is momenteel voor velen een doorn in het oog. Het is een grote verharde vlakte waarbij de parkeerplaatsen niet zijn gestructureerd en verschillende parkeerplaatsen rechtstreeks op het voetpad uitkomen. Onlangs hebben we een ontwerper aangesteld om de parking beter te structureren met 1 centrale in- en uitrit op het Dorpsplein en met afgebakende parkeerplaatsen. Hierdoor wordt de parking zelf overzichtelijker en wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Vorig jaar hebben we reeds een nieuwe bushalte en een comfortabele fietsenstalling geplaatst op deze parking, en nu pakken we dus de rest aan” geeft schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Kristof Mollu aan.

“Bij de herinrichting hebben we ook aandacht voor het milieu” geeft schepen van Duurzaamheid Griet Vandewijngaerden aan. “De parking wordt in waterdoorlatende materialen aangelegd en er komt een groene rand uit gras en bomen rond de parking. Hierdoor kan er meer water in de grond infiltreren en loopt het niet onmiddellijk weg in de riool. Verder voorzien we ook een laadpaal voor elektrische voertuigen”.

Omdat de parking niet alleen voor het personeel en bezoekers van het gemeentehuis wordt gebruikt, maar ook door ouders van de VBS Trip Trap, starten de werken na het bouwverlof en zijn ze klaar tegen de start van het nieuwe schooljaar. Hierdoor is de hinder beperkt. In het najaar worden de groenelementen door de gemeentelijke technische dienst verder aangeplant.