Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken gaat verder met een vernieuwd communicatieaanbod

De gemeente Kortenaken vernieuwt dit jaar nog haar website. Het doel van de nieuwe gemeentelijke website is een hedendaagse communicatie waarbij de dienstverlening optimaal digitaal wordt ontsloten. De vernieuwde webstek zal dit najaar gelanceerd worden. Voor de ontwikkeling polst het gemeentebestuur eerst naar de mening van de inwoners.

"Als kleine gemeente willen we niet onderdoen voor grotere besturen en een professionele dienstverlening aanbieden, ook digitaal," stelt schepen van Communicatie, Kristof Mollu.

De huidige website dateert van 2018. Intussen zijn de digitale mogelijkheden zoveel uitgebreider geworden. En ook de verwachtingen van de burger liggen steeds hoger. Daarom besliste het gemeentebestuur tot een vernieuwing van de gemeentelijke website en daarbij horend het digitaal loket.

“Met de geplande vernieuwing van de website zet Kortenaken nog meer in op een modern communicatieaanbod,” geeft schepen Mollu aan. “Een goede en professionele communicatie is een belangrijke prioriteit in ons beleidsplan en een basistaak van een lokaal bestuur. Vorig jaar zijn we reeds gestart met een nieuwe aanpak van het gemeentelijk infoblad “KortenakeNU” waarin inwoners meer centraal staan. Verder zijn we ook actief op Instagram en Facebook omdat dit een snelle communicatie toelaat. Nu is onze website aan de beurt om verder uit te bouwen en op te frissen zodat de informatie gemakkelijker teruggevonden kan worden."

Voor de vernieuwing van de website doet Kortenaken een beroep op het raamcontract van VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt voor e-government. “Dit laat toe dat we, ook als kleine gemeente, betere prijzen bekomen en dat we kunnen rekenen op de ondersteuning bij de ontwikkeling van onze nieuwe website. Verder zullen we ook verschillende digitale toepassingen implementeren in onze website. Een nieuw digitaal loket zal zorgen voor een dienstverlening die 24u/24u beschikbaar is en waarvoor geen verplaatsing naar het gemeentehuis nodig is."

Kortenaken zal de nieuwe website in het najaar van 2021 lanceren.

Wil jij mee helpen bouwen aan de nieuwe website? Heb jij leuke ideeën of suggesties? Neem dan nog tot 16 augustus deel aan de enquête via www.kortenaken.be.