Doorgaan naar hoofdcontent

Weer naar school op 1 september

Op dinsdag 1 september mogen alle kinderen eindelijk weer naar school. Na maanden van lockdown en vakantie gaat de schoolpoort weer open voor iedereen. Ook deze keer zorgt het gemeentebestuur voor de nodige ondersteuning voor een veilige en aangename terugkeer naar de schoolbanken.

Logistieke ondersteuning
Burgemeester Stefaan Devos, bevoegd voor onderwijs: "Net zoals bij de heropstart in mei, hebben we ook nu overlegd met de scholen om te polsen naar hun noden. De Technische dienst voorziet in extra nadarhekken om de toegang tot de school en de speelplaats op een veilige manier te organiseren. De gemeentelijke poetsdienst steekt een handje toe bij het onderhoud. Op die manier willen we de scholen ondersteunen en helpen met een veilige heropstart."

Veilig en proper naar school
In maart werd het project Route2School (R2S) opgestart in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant. Kort daarop volgde de lockdown. Daarom gaat in september een tweede rondvraag van start. Alle ouders en leerlingen van de lagere scholen in Kortenaken kunnen via R2S hun mening geven over de verkeersveiligheid onderweg naar school. Op de website of in de app kan men knelpunten op schoolroutes aanduiden en zelf oplossingen voorstellen.

Schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Kristof Mollu: "Elke dag trekken er meer dan 600 leerlingen naar de vijf scholen in Kortenaken. Al die voetgangers, fietsers en wagens bevinden zich op hetzelfde moment in dezelfde omgeving. Wanneer er onveilige situaties opgemerkt en gemeld worden via Route2School, kunnen we als gemeente hier snel op inpikken en de nodige actie ondernemen. Op die manier proberen we om zoveel mogelijk knelpunten weg te werken en de weg van en naar school zo veilig mogelijk te maken.”

Tot slot kregen de schoolomgevingen nog een extra veegbeurt zodat alles er netjes bij ligt voor 1 september. Het gemeentebestuur wenst alle kinderen, ouders en leerkrachten een fijne eerste schooldag!