Doorgaan naar hoofdcontent

September is Maand van de Sportclub

Van 1 tot 30 september is het “Maand van de Sportclub”. Een hele maand lang openen Vlaamse Sportclubs hun deuren om je met verrassende en leuke initiatieven te verleiden om eens binnen te springen. Ook de sportclubs in Kortenaken hebben heel wat in petto.

Schepen van Sport, Kristof Mollu: "De Kortenaakse sportclubs nemen al jaren enthousiast deel aan de Week van Sportclub. Het is de ideale manier om inwoners kennis te laten maken met nieuwe sporten. Tijdens deze maand kunnen ze deelnemen aan gratis proeflessen en initiaties. Op die manier kunnen ze op een laagdrempelige manier de sportclubs leren kennen en misschien zo een nieuwe hobby vinden."

In september kan je kennismaken met volgende sportclubs: DVC Hoeleden, Jiu Jitsuclub Ronin, WTC Habiko, Gepensioneerdenbond Kortenaken, VZW GSF Groot-Kortenaken, Turnkring Sport & Steun, Judoclub Jigoro Stok, Red Birdies, Zaalvoetbalclub Turbo Daltons, VZW Multimove Kortenaken, Sportief, VIVO, Dance Images Hoeleden, Menclub De Verzameling. Je ontdekt het volledige aanbod op https://www.kortenaken.be/vrije-tijd/sport/

Sport Vlaanderen, organisator van Maand van de Sportclub, liet weten dit jaar geen actie op Vlaamse niveau te organiseren omwille van de actualiteit omtrent Covid-19. De gemeente Kortenaken gaat echter wel verder met dit initiatief om zo de sportclubs een hart onder de riem te steken.

"In deze bijzondere tijden blijft het van groot belang om in beweging te blijven. De sportclubs doen hun uiterste best om alle activiteiten in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden. Aarzel dus niet om een bezoekje te brengen en deel te nemen aan een van de sportieve sessies," besluit schepen Mollu.