Doorgaan naar hoofdcontent

Speelgroen Hoeleden feestelijk geopend

*** Gemeentelijk persbericht ***

Aan Velpezicht in Hoeleden werd een nieuwe speelruimte aangelegd, genaamd Speelgroen. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Het speelplein werd ingericht met voldoende avontuurlijke uitdaging voor de kinderen. Op woensdag 19 februari werd Speelgroen feestelijk ingehuldigd.

Schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden: "Met 'Speelgroen Hoeleden' hebben we een publieke speelruimte voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar gecreëerd. Buitenspelen is immers van groot belang en cruciaal in de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Speelgroen kwam er op initiatief van het gemeentebestuur in samenwerking met de verenigingen van het Warmste Dorp Hoeleden (Vrije basisschool Hoeleden 'Toverpotlood', KLJ Hoeleden, Ouderraad Hoeleden, Jeugdfanfare Sforzando, Landelijke Gilde, buurtcomité Dries kermis, buurtcomité Gelbergen kermis, KVLV Hoeleden). De locatie van het speelterrein is dan ook centraal gelegen, vlakbij het Toverpotlood, KLJ Hoeleden, de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang en GC Velpezicht. De toestellen zijn multifunctioneel, ecologisch en uitdagend."

Voor de ontwikkeling van het speelterrein kon de gemeente een beroep doen op subsidies van de Koning Boudewijnstichting. De totale kostprijs van de aanleg bedraagt € 12.500 waarvan € 5000 subsidie via 'Buurten op den buiten'. De aanleg gebeurde volledig in eigen beheer door de Technische Dienst.