Doorgaan naar hoofdcontent

Kermisweekend Kortenaken

Gemeentelijk persbericht
Op zondag 11 en maandag 12 augustus vindt in deelgemeente Kortenaken de zomerkermis plaats. De kermis staat enkel aan de benedenzijde opgesteld. Omwille van de verkeersveiligheid wordt het Dorpsplein tussen de as Tiensestraat/Diestsestraat en de kerk afgesloten en ook de Hoekstraat wordt afgesloten.

"We sluiten de straten af voor het gemotoriseerd verkeer op zondag 11 augustus van 13 tot 23 uur en op maandag 12 augustus van 17 tot 23 uur. Zo kunnen kermisbezoekers en in het bijzonder kinderen op een veilige manier genieten van de kermis. We voorzien omleidingsborden voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen uiteraard wel nog door.", aldus Schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Kristof Mollu.

Schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden: "Tijdens de voorjaarskermis plaatsten we meerdere afvalcontainers voor het kermisafval van de bezoekers. De straten bleven opmerkelijk proper achter en dit proefproject was dan ook een succes. Tijdens de komende kermissen in Kortenaken en Waanrode zullen we opnieuw containers plaatsen."