Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente koopt loods na jarenlange zoektocht

** Gemeentelijk persbericht ** De gemeente Kortenaken gaat over tot de aankoop van een nieuwe loods voor de opslag van materiaal, het plaatsen van voertuigen en als werkplaats voor de gemeentelijke arbeiders.

De gemeente Kortenaken zocht al jaren naar een geschikte en betaalbare gemeentelijke loods. Door de stopzetting van een bedrijfsactiviteit in de Heerstraat te Kortenaken deed de kans zich voor om deze leegstaande loods aan te kopen. Het gebouw bestaat uit een grote opslagruimte van 646 m² en bureelruimtes van 81 m². Bovendien mag er op het perceel van 23,6 are in de toekomst nog een extra deel bebouwd worden.

“Het terrein is gelegen dichtbij het gemeentehuis en biedt voldoende ruimte aan ons personeel en materiaal. Bovendien is er bij gebruik geen hinder voor omwonenden door de gunstige ligging,” aldus schepen van gebouwen Niels Willems.

Momenteel huurt de gemeente twee loodsen, één in Kortenaken en één in Halen. Dit kost de gemeente maandelijks € 1.573 aan huurgeld. De leninglast voor de aankoop van de nieuwe loods bedraagt volgens de huidige ramingen € 1.510.

“Deze loods beschikt over betere faciliteiten dan onze huidige locaties. Uiteraard zijn er de eerste jaren nog enkele investeringen nodig om de loods te optimaliseren (bv. plaatsing warmtepomp, douches, alarm, regenwaterput, algemene inrichting, …). Maar deze werken waren ook nodig in onze eigen loods achter het gemeentehuis die binnenkort een andere invulling zal krijgen. Nu kan deze investering meteen gebeuren in de definitieve locatie. Het getuigt dan ook van financieel verantwoord beleid dat we nu deze beslissing nemen,” aldus burgemeester Stefaan Devos.