Doorgaan naar hoofdcontent

Hevig onweer zorgt lokaal voor schade in Kortenaken

Op vrijdag passeerde rond 18u30 een korte maar hevige onweerszone Kortenaken waardoor er schade is aan landbouwgewassen en fruitplantages. Er zijn ook enkele pannen en daken van huizen gaan vliegen en daar bood de brandweer hulp.

We kregen als schepencollege tijdens het onweer verschillende meldingen en we hebben dan ook onmiddellijk 4 gemeentelijke ploegen van de technische dienst ingezet om te helpen waar mogelijk. We hadden ons op dit onweer voorbereid en hadden het materiaal reeds klaargezet zodat we snel konden uitrukken. De overlast concentreerde zich vooral in Kortenaken, Miskom en een gedeelte van Waanrode. Het gemeentelijke telefoonnummer werd bemand en via de sociale media gedeeld zodat we gemakkelijk bereikbaar waren en de ploegen konden aansturen. Tot 22u30 zijn we in de weer geweest om straten tijdelijk af te sluiten of te borstelen en bomen te ruimen. In sommige straten en huizen is er ook even wateroverlast geweest.

Omdat er momenteel enkele jeugd- en sportkampen op ons grondgebied doorgaan en men daar in tenten slaapt, zijn we ook langs hen gepasseerd om de kijken of ze hulp nodig hadden maar daar bleef de schade gelukkig beperkt.