Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 1 in Azië

Gisteren was de eerste dag in Vietnam en 's avonds had de organisatie van de conferentie ons mee uit eten genomen. De rit naar het stadscentrum doet je ogen wel opengaan: OVERAL brommertjes en veel mondmaskers. Ongeveer 80% van het verkeer bestaat uit scooters en soms zit men met 4 personen op 1 scootertje (baby's op de schoot, kinderen al zittend op de voetsteun, ...). Door de drukte is het oversteken van een straat ook geen evidentie. Gelukkig helpt de organisatie ons hierbij en blijven we kort aan hun zijde.

Ook het eten is niet zo gemakkelijk omdat het met stokjes is maar het is wel super lekker! Doordat Ho Chi Minh kort bij de kust ligt, staat er uiteraard vaak vis op het menu. Ik laat me steeds verrassen door de mensen van hier en tot nu toe heb ik nog geen spijt gehad. Zelfs de koffie met ijs was lekker!

Vandaag zijn we gestart met enkele vergaderingen over verkeersveiligheid. Op die manier leren we de problemen van Vietnam kennen alsook hun behoeftes. Er is een wil om vooruit te gaan en ze zijn zeer geïnteresseerd in onze onderzoeken.