Doorgaan naar hoofdcontent

7 bekende artiesten zingen aan voordeur bij inwoners van Kortenaken

“Als onze inwoners niet naar concerten kunnen gaan, dan brengen wij de concerten naar onze inwoners,” dachten ze bij de gemeente Kortenaken. Daarom zullen er op 28 maart kofferbakconcerten georganiseerd worden waarbij 7 bekende artiesten liedjes zingen aan de voordeur bij inwoners.

“We willen niet langer wachten tot onze zalen terug open kunnen en daarom maken we van Kortenaken één grote concertzaal. Volledig binnen de marges van de geldende coronamaatregelen gaan we een klein feestje bouwen,” zegt schepen van cultuur, Griet Vandewijngaerden enthousiast. “Het concept is simpel: inwoners schrijven zich in en krijgen zondagnamiddag 28 maart een artiest aan hun voordeur.”

“De artiesten zullen 2 nummers brengen. Als eerste liedje wordt er ‘daar is de lente, daar is de zon’ van Jan De Wilde gezongen. Zo brengen de artiesten letterlijk de ‘zon’ tot aan de voordeur bij onze inwoners. Het tweede nummer zal een eigen liedje van de artiest zijn,” vult dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken verder aan.

“We zijn blij en vereerd dat een heleboel topmuzikanten dit een leuk concept vinden en willen meewerken aan dit initiatief. De artiesten die we voor onze inwoners in petto hebben, zijn: Axl Peleman, Guy Swinnen, The Starlings (Kato en Tom Dice), Mama’s Jasje, Koen en Jo (van The Voice), Kate Ryan en Wim Soutaer,” aldus schepen Griet Vandewijngaerden.

“Inschrijven kan vanaf maandagavond 8 maart om 18.00 uur via de website www.kortenaken.be. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 10. Het enige wat inwoners moeten doen is zorgen voor een verlengdraad met elektriciteit aan hun voordeur. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen en het samenscholingsverbod. Wij kijken er alvast naar uit!” besluit de dienst Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken.