Doorgaan naar hoofdcontent

Bedankt!

Met een ervaren en verjongde meerderheid trekken we namens CD&V een Kortenaakse coalitie tussen ons (6 zetels), de N-VA (3 zetels) en de SP.a (2 zetels).  Hiermee behalen we een meerderheid van 11 zetels tegenover 8 (Open VLD). We zijn er van overtuigd dat we met N-VA en SP.a twee goede partners hebben gevonden om ons programma te verwezenlijken.

Onze slogan was "De Weg Vooruit" en die hebben we genomen. We behaalden net zoals in 2012 zes verkozenen in de gemeenteraad en Stefaan Devos zal de eerste drie jaar de coalitie leiden als burgemeester. Annita Vandebroeck, ikzelf, Niels Willems (N-VA) en Griet Vandewijngaerden (SP.a) zullen als schepen ook deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen. Michel Vander Velpen wordt de eerste drie jaar voorzitter van de gemeenteraad en nadien wordt hij afgewisseld door Kim Vandepoel. Het college zal de laatste drie jaar bestaan uit de schepenen Michel Vander Velpen, Niels Willems (N-VA), Benny Hermans (N-VA), Griet Vandewijngaerden (SP.a) en ikzelf als burgemeester. 

Op deze manier vertaalt onze lijst - die stond voor ervaring en een sterke verjonging - zich ook in de gemeenteraad. We hebben met Kim Vandepoel, Laura Schurmans en mezelf namelijk 3 jongeren die rechtstreeks verkozen zijn. En ook onze eerste opvolger voor de gemeenteraad is een jongere en de tweede opvolger is net 40 geworden.