Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken op een na slechtste score van Hageland

In de zaterdagkrant van Het Nieuwsblad verscheen het eindrapport van de grote gemeentetest. Het hele jaar heeft Het Nieuwsblad de gemeentes op de rooster gelegd op basis van 10 criteria. Kortenaken was nipt geslaagd en behaalde een score van 5.34/10 en heeft hiermee de op één na slechtste score van het Hageland en op de 308 Vlaamse gemeentes zijn we 299ste...

De gemeentelijke website die dit jaar is vernieuwd is volgens Het Nieuwsblad gebuisd (4.2/10) en ook het ondernemersklimaat is ondermaats (3/10). In deze tijden is het thans zeer belangrijk dat een gemeente op de nieuwe media inzet en een website zeer toegankelijk is. Op die manier kun je verschillende diensten vanop afstand aanbieden. Als gemeenteraadslid worden we verder vaak geconfronteerd dat de openbaarheid van bestuur zeer slecht is in Kortenaken (0/10). We moeten meermaals achter beleidsdocumenten vragen of krijgen ze soms niet. En dat terwijl een gemeente wettelijk verplicht is om dat soort documenten beschikbaar te stellen. Maar ook voor de burgers wordt er niet aan deze verplichting voldaan.  

Hopelijk bekijkt de huidige meerderheid het rapport goed en tracht ze bij te sturen zodat de scores en bijgevolg ook de dienstverlening verbetert.