Doorgaan naar hoofdcontent

Omleiding op Krawatenstraat

Vandaag is men begonnen met het gieten van de beton op de Krawatenstraat. Afhankelijk van het soort beton dat is gebruikt, is de uithardingstijd één week of drie weken. Sommige stukken zullen met snel drogende beton worden aangelegd zodat de hachelijke situatie niet al te lang zal aanslepen maar dat geldt omwille van het financiële kostenplaatje niet voor alle stukken. 

Ik ben wel verheugd dat men door ophef heeft gereageerd en langs één zijde de weg heeft afgesloten (komende van Waanrode is er nu een omleiding voorzien) want gisteren was dat dus niet het geval. Maar zelfs door deze maatregel blijft het langs de zijde van Kortenaken centrum moeilijk om de werken te passeren omdat er aan beide kanten op zeer korte afstand vakken zijn opgebroken. Dit had volgens mij, samen met de extra kosten voor dit soort beton en de onveiligheid die er ontstaat voor de gemeentewerkers, zeker en vast vermeden kunnen worden als de Open VLD - N-VA-meerderheid de werken niet zo kort op elkaar in tijd had ingepland. Het argument dat er tijdsnood is, mag niet opwegen tegen de verkeersveiligheid! Een goede planning vermijdt tijdsnood...

En dat allemaal voor de wielerwedstrijd “Ronde van België” die op 29/5 door Kortenaken komt... Begrijp me niet verkeerd dat ik niet verheugd ben dat deze wielerwedstrijd langs Kortenaken komt, maar niet ten koste van de verkeersveiligheid!