Doorgaan naar hoofdcontent

Leerlingenvervoer

Op de gemeenteraad van 27 februari staat opnieuw het toelagereglement voor het leerlingenvervoer geagendeerd. Op de raadsvergadering van 23 januari hadden we als oppositie namelijk gevraagd om het punt te verdagen want er stonden nog verschillende fouten, tegenstrijdigheden en onduidelijkheden in. Dit maakte het zeer moeilijk om het reglement te begrijpen of het ├╝berhaupt te lezen. De meerderheid wou daar toen niet van weten en heeft het reglement toch gestemd met de opmerking dat er een nieuw reglement zou komen. Men heeft zich aan de belofte gehouden en het nieuwe reglement is veel duidelijker en komt op het volgende neer:
  • De gemeente geeft een tussenkomst in het leerlingenvervoer (van de woonplaats naar de school en terug + intern vervoer naar sporthal, bib, zwemmen, ...) voor de scholen op haar grondgebied
  • Het gaat enkel over Kortenaakse scholen en het bedrag is gelimiteerd per school: maximaal €12.500/school/schooljaar voor scholen die lager- en kleuteronderwijs inrichten (was tot op heden €15.000) en maximaal €2.500/school/schooljaar voor scholen met enkel kleuteronderwijs (was tot op heden €5.000).
Wel opvallend is dat er nu geen 'getrapte' terugschroeving is voorzien voor de subsidies. Het toelagereglement van januari voorzag voor het schooljaar '13-'14 nog een bedrag van respectievelijk maximaal €13.750 en €3.750 en pas vanaf '14-'15 de bedragen van €12.500 en €2.500. Benieuwd of dit is besproken met de scholen want de scholen van Kortenaken, Hoeleden en Waanrode maakten in 2012 wel volledig gebruik van de toen voorziene €15.000.