Doorgaan naar hoofdcontent

Ein-de-lijk! Sporthal “De Vruen”

Lang, heel lang (meer dan 30 jaar) wordt al over een Kortenaakse sporthal gesproken. Dit weekend wordt hij geopend en hij is prachtig: een grote sportoppervlakte die deelbaar is in 3 delen en waar men alle binnensporten kan beoefenen, een kleiner sportlokaal, een schitterende cafetaria met zicht op het speelveld en een bijhorend buitenterras, ...
Gedurende 6 jaar heeft de voormalig schepen van sport Michel Vander Velpen en de vorige bestuursploeg zitten te lobbyen om het dossier rond te krijgen. Op deze manier kon er beroep gedaan worden op Vlaamse subsidies en kon onze gemeente haar sporthal eindelijk bouwen. 6 jaar hard werken hebben er dan ook toe geleid dat in augustus vorig jaar de eerste steen werd gelegd en dat een nieuwe bestuursploeg gisteren de infrastructuur mocht openen. Voordien werden er ook al kleinere stappen gezet maar het dossier is de laatste jaren pas echt in een stroomversnelling gekomen. Een zeer mooie realisatie en de afwerking mag er zijn!

Als je houdt van actief of passief sporten moet je zeker eens gaan kijken. In de cafetaria staan bovendien ook een pooltafel, een kicker, een groot projectiescherm, ...  De naam van het volledige complex werd gekozen uit 51 inzendingen en verwijst naar de ligging aan de Grote Vreunte (in het dialect de “vruujen”).