Doorgaan naar hoofdcontent

"Openbaarheid van bestuur"

Dinsdag hebben we de uitnodiging voor de volgende gemeenteraad gekregen met de toelichting van de punten die op de agenda staan. Tot mijn verbazing staat er niets in over het ontslag van de jeugdconsulent en de cultuurbeleidscoƶrdinator. Ik had eigenlijk toch gedacht en ook gehoopt dat er een motivatie voor deze beslissing op de gemeenteraad gebracht zou worden... Niet dus?! We zullen er volgende week donderdag dan maar zelf vragen over stellen want we hebben via via de perstekst ontvangen en verder hebben we geen informatie gekregen. De beslissing werd op 11 februari in het College van Burgemeester en Schepenen genomen maar uit dat verslag word je ook niet echt wijzer.

Wat wel op de agenda staat zijn o.a. enkele kleine belastingverhogingen. Ik denk dat ik weet waar de N-VA extra inkomsten wil halen en het past ongetwijfeld in een of andere doordachte en structurele visie om de inkomsten te verhogen?! (bemerk aub het sarcasme...):
  • Afgifte arbeidskaart voor vreemdelingen: gaat van €5 naar €15
  • Afgifte identiteitskaart aan vreemdelingen jonger dan 12 jaar: vroeger was de eerste gratis en de tweede €1 en dat wordt €9
  • Immatriculatie-attest (bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister) voor vreemdelingen: vroeger €5 en dat wordt €15
Verder wordt ook de kostprijs van een elektronisch identiteitsbewijs voor iedereen duurder (van €12 naar €18) alsook een Kids-ID (van €3 naar €9) en dit als het gevolg van de hogere kosten die de FOD Binnenlandse zaken zal aanrekenen.