Doorgaan naar hoofdcontent

Installatievergadering

Op de vooravond van Kerstmis hebben we de agenda ontvangen van de installatievergadering van de gemeenteraad. In heel Vlaanderen vindt deze vergadering plaats op woensdag 2 januari en leggen de verkozen gemeenteraadsleden de volgende eed af "ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen". In Kortenaken telt de gemeenteraad 19 leden en 8 hiervan waren de afgelopen jaren geen gemeenteraadslid. Er is dus heel wat nieuw politiek bloed in Kortenaken wat hopelijk voor boeiende debatten zal zorgen tussen meerderheid en minderheid.
De installatievergadering is de laatste vergadering die door de uittredende burgemeester Stefaan Devos zal worden voorgezeten. Iedereen legt de eed nog af in zijn handen en vervolgens wordt er een nieuwe voorzitter van de raad gekozen die het vanaf dan overneemt (dit zal niet de nieuwe burgemeester zijn).
Voor de verkozen is het woensdag dus een spannende dag. Elke gemeenteraad is publiek toegankelijk dus wees welkom om 20u in de raadszaal van het gemeentehuis van Kortenaken.