Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe proefopstelling Neerlintersesteenweg


In maart van dit jaar had ik namens de CD&V-fractie in de gemeenteraad de onveiligheid van de proefopstelling op de Neerlintersesteenweg te Hoeleden aangekaart (afwisselend links en rechts een klein paaltje zodat men de hele tijd moest slalommen en men niet wist wie voorrang had). De opstelling - die als doel had de snelheid te verminderen en de verkeersveiligheid te verhogen - was toen zo uitgevoerd dat ze onduidelijk en slecht zichtbaar was. Dit had een negatief effect op de verkeersveiligheid en na amper twee dagen waren dan ook al enkele paaltjes aangereden. Na onze tussenkomst op de gemeenteraad van maart werd de proefopstelling daags nadien dan ook verwijderd. 

Om tegemoet te komen aan klachten van de buurtbewoners in verband met de overdreven snelheid op de Neerlintersesteenweg heeft de Open VLD – N-VA-meerderheid beslist om opnieuw een proefopstelling te plaatsen. Via twee goed uitgevoerde poorten wordt de snelheid er nu verminderd. De opstelling zoals ze nu is uitgevoerd houdt rekening met de opmerkingen die ik eerder op de gemeenteraad en later op de verkeersraad had gegeven en is nu wel goed zichtbaar, duidelijk en correct gesignaleerd. Ik kan dan ook alleen maar tevreden zijn dat het college van burgemeester en schepenen de aanpassingen heeft gedaan. 

Na enkele maanden wordt de proefopstelling geƫvalueerd en gekeken of men een permanente infrastructurele maatregel kan nemen.