Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 21 februari 2013

"Openbaarheid van bestuur"

Dinsdag hebben we de uitnodiging voor de volgende gemeenteraad gekregen met de toelichting van de punten die op de agenda staan. Tot mijn verbazing staat er niets in over het ontslag van de jeugdconsulent en de cultuurbeleidscoƶrdinator. Ik had eigenlijk toch gedacht en ook gehoopt dat er een motivatie voor deze beslissing op de gemeenteraad gebracht zou worden... Niet dus?! We zullen er volgende week donderdag dan maar zelf vragen over stellen want we hebben via via de perstekst ontvangen en verder hebben we geen informatie gekregen. De beslissing werd op 11 februari in het College van Burgemeester en Schepenen genomen maar uit dat verslag word je ook niet echt wijzer.

Wat wel op de agenda staat zijn o.a. enkele kleine belastingverhogingen. Ik denk dat ik weet waar de N-VA extra inkomsten wil halen en het past ongetwijfeld in een of andere doordachte en structurele visie om de inkomsten te verhogen?! (bemerk aub het sarcasme...):
  • Afgifte arbeidskaart voor vreemdelingen: gaat van €5 naar €15
  • Afgifte identiteitskaart aan vreemdelingen jonger dan 12 jaar: vroeger was de eerste gratis en de tweede €1 en dat wordt €9
  • Immatriculatie-attest (bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister) voor vreemdelingen: vroeger €5 en dat wordt €15
Verder wordt ook de kostprijs van een elektronisch identiteitsbewijs voor iedereen duurder (van €12 naar €18) alsook een Kids-ID (van €3 naar €9) en dit als het gevolg van de hogere kosten die de FOD Binnenlandse zaken zal aanrekenen.