Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 24 januari 2013

Verandering 1

Op de gemeenteraad van 24 januari stonden heel wat agendapunten. En zo ook enkele belastingreglementen. We zijn blij dat de nieuwe meerderheid geen directe belastingverhoging doorvoert en dat de opcentiemen (heffing op onroerende goederen (huizen en grond)) en de aanvullende personenbelasting op hetzelfde niveau blijven. Wij hadden dat in 2009 namelijk verlaagd van 1550 naar 1475 (opcentiemen) en van 8% naar 7,8% (aanvullende personenbelasting) en dit wordt behouden. In het verleden onthield VLDGBL zich over de stemming over deze belastingen maar wij zijn hier mee akkoord gegaan.

Het heffingsreglement op tweede verblijven wordt wel aangepast door de nieuwe meerderheid (wij stemden tegen). Tweede verblijven zijn woongelegenheden waarvan de bewoner er niet is ingeschreven (chalet, appartement, bungalow, ...). Vroeger bedroeg de belasting €500 per jaar voor elke woning en dit blijft zo voor constructies met een bebouwde oppervlakte van maximaal 40 m² maar wordt €1000 voor grotere gebouwen. Ook de meeste afgiftes van administratieve stukken van ruimtelijke orde en milieu worden duurder. Zo zal men moeten betalen voor een afgifte van een slachtbewijs, worden notariĆ«le aktes duurder alsook de stedenbouwkundige uittreksels, meldingen, vergunningen en enkele milieuvergunningen. De eerste verandering van de nieuwe bestuursploeg is dus een feit: twee (verdoken) belastingverhogingen?