Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 23 juni 2016

Rijvaardigheid bij senioren

Het OCMW van Kortenaken maakte op de Facebookpagina "Plussers Kortenaken" reclame voor een nieuw Centrum voor Rijveiligheidsevaluatie van de Universiteit Hasselt. Ik werk zelf ook aan de Universiteit Hasselt en doe onderzoek naar veilige weginfrastructuur, maar collega’s van mij richten zich op het onderzoeken van de rijvaardigheid van senioren. Momenteel is 21% van de Kortenaakse bevolking ouder dan 65jaar, terwijl dit voor BelgiĆ« op 17% ligt. Rekening houdend met het feit dat het aandeel senioren alleen nog maar zal toenemen, is dit onderzoek dus zeker voor Kortenaken zeer relevant! 

Mijn collega's stelden al eerder vast dat enkel iemands leeftijd geen goed beeld geeft van de rijvaardigheid van een persoon. Zij onderzochten welke lichamelijke en mentale functies we dan wel moeten onderzoeken om de rijvaardigheid te kunnen beoordelen. Samen met dokters van het Hasseltse Jessa ziekenhuis bieden zij nu senioren, mantelzorgers en professionele zorgverleners de helpende hand bij het evalueren van de rijveiligheid van senioren. Deze evaluatie vindt plaats op basis van een medische screening, een functionele vaardigheidstest en een rijsimulatorrit en leidt tot een passend en persoonlijk advies op maat. 

Meer info kan gevonden worden op www.samenveiligmobiel.be. Op senior-test.be kan al een eerste indruk gevonden worden over de eigen rijvaardigheid.