Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 28 februari 2015

Onderhoudsbudget van wegen terug op peil

Verkeersveiligheid en comfort van de wegen zijn van zeer groot belang voor onze inwoners. Als verkeerskundige maakte ik me sinds de bestuurswissel dan ook ongerust omdat het budget voor het onderhoud van wegen werd teruggeschroefd. Nu ben ik tevreden dat de meerderheid het budget opnieuw verhoogt tot hetzelfde peil van vroeger (ca. €300.000 + zie grafiek hieronder). Op deze manier kunnen ook in 2015 de nodige onderhoudswerkzaamheden aan wegen, fiets- en voetpaden plaatsvinden. Dit is een aanzienlijke "hap" uit het gemeentebudget maar het is wel noodzakelijk om later niet met een nog groter factuur opgezadeld te worden want doelgericht onderhoud laat de wegen langer meegaan.

Ter info, Kortenaken beschikt over ongeveer 160 km gemeentelijke weg.