Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 11 februari 2015

JONG-CD&V vraagt toegankelijke WiFi in gemeentelijke zalen

Onze gemeente kent verschillende gemeenschapscentra en deze worden voor allerlei activiteiten gebruikt: vergaderingen, workshops, feesten, fuiven, … We leven tegenwoordig in een online maatschappij en daarom vragen we als JONG-CD&V om het WiFi-netwerk in deze zalen open te stellen voor het publiek. 

Afgelopen weekend was ik samen met Dorien Fets op de 18-jarigen fuif in Waanrode en verschillende jongeren spraken ons aan dat er binnen in zaal Bergendal noch een mobiele internetverbinding is noch een telefoonbereik. Dit is een probleem dat al langer gekend is en heeft te maken met de constructie van de zaal. Een mogelijk oplossing voor dit probleem zou zijn om in de zaal een signaalversterker te plaatsen zodat er binnen ook een mobiel netwerk is en bijkomend wil ik in de gemeenteraad samen met Dorien ook ijveren voor het openstellen van het WiFi-netwerk in alle gemeentelijke zalen. Alle zalen hebben nu een WiFi-netwerk maar dit is niet publiek toegankelijk. Sommige gebruikers van de zalen kennen de code van het netwerk maar als we als gemeente willen inzetten op een verdere modernisering en digitalisering, zullen er ook investeringen nodig zijn zodat het voor iedereen mogelijk wordt om in de zalen gebruik te maken van een betrouwbaar WiFi-netwerk. De gemeente heeft trouwens in haar beleidsverklaring 2013-2018 opgenomen dat er wordt ge├»nvesteerd in moderne hard- en software.