Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

vrijdag 16 januari 2015

Oppositie voeren loont (soms)


Op het grondgebied van Kortenaken staan  vaak verschillende vrachtwagens op straat geparkeerd zonder dat ze goed verlicht zijn. Als gevolg hiervan zijn er al enkele zware ongevallen gebeurd (recent nog een in december).  Daarom vroeg ik tijdens de laatste gemeenteraad van decmeber meer aandacht voor verkeersveiligheid.


We kunnen de vrachtwagens uiteraard moeilijk verbieden om op straat te parkeren want men staat er reglementair. Daarom had ik voorgesteld dat het college een brief zou sturen om de eigenaars aan te sporen om niet op de openbare weg te parkeren of om hen aan te manen om de geparkeerde vrachtwagen goed te verlichten. En zo gebeurde deze week.