Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 26 juli 2018

Realisaties...

Open VLD Kortenaken verspreidde aan het begin van de vakantie een folder met de "realisaties" van de afgelopen jaren en post nu op Facebook ook regelmatig deze realisaties. Ik doe normaal niet aan 'welles-nietes' en reageer niet graag op zo'n dingen, maar ik vind wel dat informatie correct moet zijn. Vandaar dus toch enkele bemerkingen:
  • "Realisatie" geboortebos: de eerste aanplantingen vonden inderdaad plaats tijdens deze legislatuur (2013), maar de aanvraag bij het Agentschap Natuur en Bos tot de creatie van het geboortebos vond wel plaats door de vorige CD&V - SP.a meerderheid (2012).
  • "Realisatie" huldiging Jeanne Devos: In mei 2017 werd Jeanne Devos door onze CD&V-fractie voorgedragen als ereburger van de gemeente en het was dus niet Open VLD die haar heeft voorgedragen. Sterker, zij hadden een maand eerder reeds iemand anders voorgedragen die als eerste werd uitgeroepen tot ereburger.
  • "Realisatie" ophaling roze zak: Dit is iets wat Ecowerf heeft beslist en niet de gemeente. Onze fractie heeft daar in de gemeenteraad wel steeds op gehamerd maar de gemeente heeft hier niet veel in te zeggen
  • "Realisatie" aankoop mobiele camera tegen sluikstorten: Ook dat is iets wat wij hebben aangebracht op de gemeenteraad
  • "Realisatie" snelheidsremmende maatregelen Neerlintersesteenweg Hoeleden: Deze proefopstelling heeft een hele geschiedenis omdat de eerste proefopstelling onveiliger was dan oorspronkelijk. Door onze tussenkomst is de situatie nadien verbeterd.
  • "Realisatie" bouw en opening gemeentelijke sporthal: De sporthal werd inderdaad deze legislatuur geopend (2013) maar het dossier is door de vorige meerderheid met Michel Vander Velpen als CD&V-schepen van sport voorbereid en ingediend. De eerste steen werd ook nog in 2012 gelegd
En zo zijn er nog wel zaken in de folder... Dus vandaar dat ik toch even wou reageren. Het is een mooie folder en het toont uiteindelijk ook wel aan dat oppositie voeren loont en ideeƫn en punten worden opgepikt. Maar ik zou het wel appreciƫren als er geen verkeerde informatie wordt gegeven naar aanleiding van de verkiezingen. Dus 'doe maar gewoon' ;-)