Doorgaan naar hoofdcontent

Mix van verjonging en ervaring


Gisteren werd onze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober bekend gemaakt. CD&V Kortenaken gaat resoluut voor een én-én-samenleving, die het beste bundelt van alle mensen met de goeie wil om vooruit te gaan. Het is tijd voor de weg vooruit. Een weg waarop mensen het beste van zichzelf delen om samen verder te geraken. Meer WIJ, voor een sterker ik. Dat is de kracht van CD&V en dat weerspiegelt zich ook in onze lijst. We zetten tegelijk in op een sterke verjonging (6 jongeren, waarvan 4 in de top 6 en 2 in de top 3) en op de ervaring die we hebben.

Voormalig burgemeester (2006-2012) Stefaan Devos staat op de eerste plaats en ikzelf sta op plaats 3. Beiden zullen we de 17 andere kandidaten “trekken” naar een verkiezingsoverwinning. Annita Vandebroeck (plaats 18) en Michel Vander Velpen (lijstduwer) staan onderaan en duwen samen de andere kandidaten. De andere uittredende OCMW- en gemeenteraadsleden die nog opkomen staan op plaats 5 (Tuur Maris), plaats 12 (Imelda Stouthuysen) en plaats 17 (Ria Veulemans).

Met Kim Vandepoel op de tweede plaats, Anneleen Schoeters op plaats 4 en Valérie Gils op plaats 6 staan er in de top zes maar liefst 4 jongeren (<35 jaar). Linde Roels (plaats 14) en Laura Schurmans (plaats 8 en plaats 7 op provinciaal niveau) zijn amper 19 jaar en vervolledigen de 6 jongeren op de lijst. Andere nieuwe kandidaten zijn Bavo Van Uytven (plaats 7), Omer Roosen (plaats 13), Davy Verlinden (plaats 15) en Katrien Devos (plaats 16). Gery Bilsen (plaats 9), Bea Bullens (plaats 10) en Gert Hupko (plaats 11) deden vorige keer ook al mee en wagen nu opnieuw hun kans.