Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 30 november 2017

Wegwijs in Waanrode?

Vorige week merkten Stefaan Devos en ik op de gemeenteraad op dat er amper siganlisatie geplaatst was bij de wegenwerken in Waanrode. Bovendien zijn er momenteel meerdere wegenwerken waardoor het niet duidelijk was welke omleidingsborden gevolgd moesten worden. De burgemeester gaf aan dat er extra siganlisatie geplaatst zou worden en dat men gebruik zou maken van plaatsnaamborden maar de situatie is er momenteel hoegenaamd niet op verbeterd. Komende vanuit Kortenaken richting Waanrode zou je als niet-inwoner bijvoorbeeld niet weten hoe je moet rijden en moet je verbodsborden negeren.

De omleiding vanuit de Tiensesteenweg in Waanrode loopt nu via Rijnrode en Loksbergen om vervolgens de omleiding aan de Diestsestraat in Kortenaken te volgen zodat men uit komt op de Schansstraat. Als je nu naar Kortenaken centrum moet dan is er een omleiding van ca. 6km. Dergelijke omleiding is buiten proportie, gaat ook langs wegen die niet geschikt zijn, passeert de werken in Loksbergen en Kortenaken en het lijkt me dan ook niet logisch om alle alternatieven af te sluiten via een nadar waarop een verbodsbord hangt dat enkel 'plaatselijk verkeer' toelaat. Ook bewoners uit de buurgemeenten weten hierdoor niet meer hoe men moet rijden want sommige straten in de buurtgemeenten zijn door de werken in Waanrode ook afgesloten en dit terwijl het bestuur van de buurgemeente hierover niet geconsulteerd is. Enige spreiding van het verkeer en overleg met de buurgemeentes zou momenteel een oplossing kunnen betekenen. 

De oorzaak van deze grote omleiding is het feit dat de werken niet op elkaar zijn afgestemd en dit is waar onze CD&V-fractie op voorhand voor had gewaarschuwd. En we bedoelen dan niet zozeer de grote werken want daar heeft de gemeente minder invloed op maar wel de werken in eigen beheer zoals de werken in de Molenstraat en de Hemelrijkstraat en binnenkort in de Overstraat te Waanrode.