Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 30 augustus 2017

Ophaling roze zak vanaf 2018

Ecowerf gaat vanaf 1/1/18 de roze zak ophalen in alle gemeenten waar ze actief is. Dat is uiteraard een goede zaak en in het bijzonder voor een landelijke gemeente als Kortenaken waar er ook veel ouderen wonen. Niet alle ouderen kunnen namelijk naar het containerpark gaan om de zak te brengen. Het andere afval (restafval, GFT, PMD, grof vuil (op afroep) en papier & karton) wordt nu ook al opgehaald dus het huis-aan-huis ophalen van de roze zak zal de selectieve inzameling ten goede komen. CD&V Kortenaken had hier ook al enkele malen voor gepleit maar de beslissing lag bij Ecorwerf. Afgelopen gemeenteraad vroeg ik of de gemeente van plan was om deze kosten door te rekenen aan de inwoners en dat is voor Kortenaken niet het geval. De meerkost voor de gemeente is trouwens eerder beperkt.

Ik hamerde ook nog eens op het feit dat de kwaliteit van die zak beter kan. Als je iets in de zak stopt, scheurt hij veel te snel maar ook als je de zak wil dichtknopen. De huidige PMD-zak is van veel betere kwaliteit en is gemakkelijker te sluiten. Vele mensen klagen over dit fenomeen dat al aansleept sinds de Ecowerf-zak werd geïntroduceerd.