Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

dinsdag 27 juni 2017

Correcte informatie: gras afrijden?Afgelopen weken is er in de pers heel wat geschreven over het uniforme GAS-reglement in de politiezone Hageland en dan in het bijzonder over het maaien van het gras (al dan niet toegelaten op zondag). De burgemeester van Glabbeek gaf aan dat er voor zijn gemeente een uitzondering is, terwijl er in andere gemeenten wel een verbod is. Het document dat gisteren op de Kortenaakse gemeenteraad voorlag is hetzelfde dat door de Politieraad van mei is goedgekeurd. Ik stelde namens CD&V hierover dan ook een vraag want in het GAS-reglement vond ik niets over een verbod op het maaien van gras op zondag. Het maaien op zondag is volgens het GAS-reglement dan ook toegelaten in Kortenaken maar ook in alle andere gemeenten van de politiezone Hageland (Glabbeek, Bekkevoort, Tielt-Winge, Geetbets en Kortenaken). Dit betekent niet dat we zullen aanmoedigen om altijd het gras op zondag af te rijden want het gezond verstand, met respect voor de omgeving, dient gebruikt te worden maar correcte communicatie is belangerijk.

Verder staat in het reglement ook een passage over het aanbrengen van affiches, spandoeken, plakkaten, ... Vanaf oktober 2017 mogen deze enkel nog aangebracht worden op de daartoe aangeduide plaatsen. De burgemeester bevestigde dat, zoals het reglement voorziet, verenigingen vooraf een exemplaar moeten voorleggen om een toelating te krijgen.