Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 8 juni 2017

Camerabewaking in Halen

Op de invalswegen naar Halen duiken op de grens met Kortenaken sinds kort bordjes op 'camerabewaking'. Omdat ik nieuwsgierig was naar wat de stad Halen van plan was, heb ik de schepen van openbare werken (Kris Jacobs, CD&V) eens gecontacteerd. Op dit ogenblik heeft de stad camera's die worden gebruikt voor bewaking bij evenementen met mogelijk risico en voor het controleren van sluikstorten. De wetgeving voorziet dat zo'n camera wordt aangeduid en men had dus twee opties. Ofwel worden er borden geplaatst bij de camera zelf, ofwel op alle invalswegen van het grondgebied. Omdat het bij sluikstorten belangrijk is om de camera zo discreet mogelijk op te stellen, zonder te moeten aangeven dat er een camera staat, heeft men logischerwijs voor de laatste optie gekozen.