Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

maandag 29 mei 2017

Veiligheid tijdens wegenwerken


Een tweetal weken geleden heb ik de schepen van Infrastructuur (Betty Geysenbergs; Open VLD) gecontacteerd in verband met de collectorwerken ter hoogte van de Heidestraat en Diestsestraat in Kortenaken. De omleiding loopt via de Heidestraat en die straat was toen enkele dagen op rij zeer vuil omdat de aannemer er een plaats voor aan- en afvoer van aarde heeft. De schepen heeft toen onmiddellijk actie ondernomen en de aannemer gecontacteerd om het op te kuisen en me aangegeven dat straat elke dag wordt gekuist. De dag erna was de straat echter opnieuw zeer vuil en na nieuw contact met de schepen heeft men weer de aannemer aangemaand om de weg te reinigen.

Ik moet nu, na amper 4 werkdagen (!) en geen echte regenbuien, echter opnieuw vaststellen dat de straat gevaarlijk vuil is. Voor fietsers kan dit tot valpartijen leiden maar ook voor het autoverkeer is dit gevaarlijk. Begrijp me niet verkeerd dat ik zeg dat de straat er moet bijliggen alsof er niet wordt gewerkt, maar de veiligheid moet wel primeren. Het ruimen van de modder kan dan wel een verantwoordelijkheid van de aannemer zijn, dan nog kan de gemeente (gedeeltelijk) aansprakelijk gesteld worden indien er modder op de rijbaan blijft liggen en er een verband zou zijn met een ongeval. Op de gemeenteraad van morgen zal ik dan ook vragen welke maatregelen er genomen worden!