Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 4 maart 2017

“Is er WiFi in Bergendal?”


“Is er WiFi in Bergendal?” dat was gisteren op de 18 jarigen-fuif van Waanrode in zaal Bergendal een vaak gestelde vraag. In 2015 hadden we dit als JONGcd&V al eens onder de aandacht gebracht. Toen antwoordde men dat het schepencollege dit al enkele weken aan het bespreken was met Infrax. Maar we zijn nu exact 2 jaar verder en er is nog steeds geen toegangkelijke WiFi. Het probleem van Bergendal is dat het als een ‘Kooi van Faraday’ werkt en er daardoor geen straling van buiten het gebouw naar binnen kan. Er is momenteel in Bergendal dan ook geen enkel GSM-bereik wat niet alleen onpraktisch is voor bezoekers maar het is ook onveilig. Ik heb gisteren nog kunnen ondervinden dat velen ondertussen de code van de WiFI-verbinding in Bergendal wel kennen, maar de huidige router van de zaal is onvoldoende sterk waardoor het helemaal uitvalt. 

In 2016 heeft men op het gemeentehuis en op het OCMW van Kortenaken een openbaar WiFi-netwerk geïnstalleerd en vorige week is er voor de raadsleden een nieuw digitaal systeem voor de gemeenteraad geïmplementeerd. Fijn dus dat men aan de raadsleden en het personeel denkt, maar de man in de straat zou hiervan ook graag gebruikmaken.