Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 25 februari 2017

Cobra @ home

Afgelopen donderdag kregen we een mailtje in verband met "Cobra @ home". Deze software maakt het voor raadsleden mogelijk om van thuis uit (of op eender welke plaats met internetconnectie) de dagorde, bijlagen, notulen, … van gemeenteraad en college te kunnen raadplegen, alsook om opmerkingen toe te voegen. Voor de gemeenteraadsleden oogt het portaal momenteel nog zeer leeg, dus we kunnen nog niet zeggen hoe en of het werkt, maar het lijkt me alleszins een goede zaak om om de papierstapel te reduceren. 

In 2015 heeft het gemeentebestuur al iets gelijkaardigs geprobeerd (een voor raadleden beveiligde zone op de website) maar dat is nooit goed van de grond gekomen. Hopelijk doet dit systeem dat wel want we moeten mee met de tijd! Vandaar herhaal ik dan ook nog eens graag de vraag om in de gemeentelijke zalen een openbaar en publiek toegankelijk WiFi-netwerk te voorzien zodat we ook iets voor onze inwoners kunnen doen.