Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 22 februari 2017

Aankoop ANPR-camera'sOp de politieraad van de Politiezone Hageland – waar Stefaan Devos en ik namens CD&V-Kortenaken voor zijn afgevaardigd – werd vandaag de aankoop van ANPR-camera’s goedgekeurd (Automatic Number Plate Recognition). Deze camera’s kunnen de kentekens van voertuigen volledig automatisch controleren en laten toe dat de politie veel efficiënter zal werken. Op die manier kunnen de camera’s bijvoorbeeld automatisch detecteren of een voertuig al dan niet gekeurd is en of het een verzekering heeft of niet. Momenteel dient deze controle handmatig te gebeuren door politieagenten maar de ANPR-camera’s doen dit automatisch. Het is ook mogelijk om de camera op een politievoertuig te monteren en al rijdend andere voertuigen te controleren. De aankoop van het toestel wordt op €45.000 geraamd.

De camera's zullen binnenkort dus ingezet worden in Kortenaken maar ook in de andere gemeenten van de politiezone Hageland (Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Tielt-Winge).